Afwatering voor de inloopdouche en de sanitaire ruimte

Douchegoot of doucheput? That’s the question!

Je kent het wel, de ochtendrush in de badkamer. Iedereen wil zich zo snel mogelijk klaarmaken. Functionaliteit primeert. Daarom plaatsen we steeds vaker een douche. Of het nu een kleine of grote douche is, een inloopdouche of douchecabine. Ieder type douche heeft een oplossing nodig om het water efficiënt af te voeren. Hetzij met een douchegoot of met een doucheput.

Wat is nu het verschil tussen een douchegoot en een doucheput? Wanneer kies je voor de ene of net voor de andere? We zetten hieronder de kenmerken van beide opties op een rijtje. 

Wanneer kies je voor een douchegoot?

  • Image1.pngACO douchegoot Top Showerline PianoDesign: Een douchegoot geeft een stijlvolle strakke uitstraling aan de douche. De douchegoot wordt geïntegreerd in de vloer. Hierdoor komt de douchegoot ook mooi tot zijn recht en gaat het harmonieus over in je badkamerinterieur. 
  • Geen niveauverschil: Een douchegoot ligt op hetzelfde niveau als de tegelvloer. Hierdoor voorkom je dat je erop gaat staan tijdens het douchen of dat je je tenen stoot tegen de rand van de douchegoot. 
  • Vorm: Een douchegoot is langwerpig. De lengte kan gekozen worden van 60 tot 120 cm. Een douchegoot is ideaal voor de grotere inloopdouches, zeker als er meerdere douchekoppen zijn.
  • Inbouwmogelijkheden: Een douchegoot is makkelijk in te bouwen. Dankzij de lage inbouwhoogte is deze zowel geschikt voor nieuwbouw- als voor renovatieprojecten. 

Wanneer kies je voor een doucheput?

  • Top showerpoint zwart glas.jpgEko ocean ingebouwdd.jpgCompact: Een doucheput is een compacte waterafvoer dat meestal 10 tot 20 cm breed is. Ideaal als je over een kleine doucheruimte beschikt. 
  • Vele stijlen mogelijk: Doucheputten zijn niet alleen verkrijgbaar als (rond) klokputje in PVC, maar zijn even goed beschikbaar in inox wat duurzamer en hygiënischer is. Bovendien is het oppervlak meestal zacht afgewerkt wat het aangenaam maakt om dit blootvoets te betreden.
  • Budget: Over het algemeen zijn doucheputten goedkoper dan douchegoten. Wanneer je een kleiner budget hebt, kan dit een belangrijke factor zijn om je keuze te maken 

Voor de afdekking van de douchegoot of de doucheput heb je keuze te over. Je kan kiezen uit een brede waaier aan inox designroosters, voor een afdekking in glas of voor een betegelbare variant. Dit is niet alleen modern, het zijn ook de meest hygiënische materialen die er bestaan. Dit maakt ze makkelijk te onderhouden! 

Eigenlijk is er geen goede of slechte keuze. Alles is afhankelijk van je eigen smaak, van het design dat je verkiest en van het budget dat je eraan wenst te spenderen. De keuze is volledig aan jou!

Vragen

Vragen

Waar ACO Douche producten kopen?