Afwatering voor de inloopdouche en de sanitaire ruimte

Introductie

De geschiedenis van de inloopdouche en de douchegoot

Het productconcept ‘douchegoten’ werd rond het jaar 2000 in Nederland gelanceerd. Althans zoals we het vandaag kennen: ‘Op maat van de betegelde doucheruimte en uit inox, want het meest hygiënische materiaal’. ACO initieerde dit concept in België. Nu, de betegelde douche was niet nieuw. Iedereen herinnert zich de ‘douche à l’italienne’ van de vakanties in de zuiderse landen, de afvoer was daar evenwel een eenvoudig plastic afvoerputje. En we kunnen nog verder teruggaan in de tijd ... Met hun ‘thermae’ waren de Romeinen de grondleggers van de betegelde sanitaire ruimte ... Terug naar vandaag ... 

ACO was hoofdzakelijk gekend voor de afvoergeulen voor tuin, terras en oprit en de industriële afwatering. Ons bedrijf had niet echt een traditie/afzet in de sanitaire wereld, wel bij de bouwstofhandel. Door vele inspanningen heeft ACO het concept ‘douchegoten’ echt aanvaard gemaakt. Onze focus ligt hierbij op kwaliteit en design. Particulieren en architecten zagen al snel de esthetische en functionele voordelen van het systeem in. Zo is het gegroeid en een markttendens kan men niet echt tegenhouden. Douchegoten werden dus vooreerst in de bouwstofhandel gelanceerd en vervolgens werd ook de sanitaire wereld een heel belangrijke afzetmarkt voor ACO. Het zijn voornamelijk tegelleggers (via de bouwstof- en tegelhandel) en sanitaristen (via de sanitaire handel) die een douchegoot plaatsen. Met onze producten kunnen ze de eindklant een meerwaarde bieden. En vandaag plaatsen veel particulieren, zeg maar de handige Harry’s van deze wereld, ook zelf een betegelde douche.

ACO communiceert naar alle doelgroepen, doch de verdeling zal steeds gebeuren via de handel. Het succes van de betegelde inloopdouche is trouwens vandaag duidelijk zichtbaar. Fabrikanten van douchebakken hebben hun productaanbod aangepast, vlakker gemaakt ... Dat is het succes ... geen opstapjes, onderhoudsvriendelijk, modieus, ... Maar ook al passen ze hun aanbod aan ... werken met tegels biedt nog meer voordelen. Kalkaanslag is minder zichtbaar en het blijft sowieso meer trendy. Tegenstanders probeerden ons vaak te counteren door te wijzen op een eventueel gevaar voor waterindringing. Vaak los uit de pols, zelden onderbouwd. Al onze jaren ervaring, constante testen in onze fabrieken en bij onafhankelijke agentschappen en duizenden exemplaren reeds verkocht, waarborgt dat de betegelde inloopdouche een fantastische, duurzame douchebelevenis biedt! ACO levert vandaag een breed assortiment douchegoten en afvoerputten aan voor particuliere woningen en publieke toepassingen (hotels, zwembaden, ...).

© ACO Passavant NV

Concept & Content: Raphaël Van Overstraeten
Graphics: Bart Van Roy

De inhoud van deze website is auteursrechtelijk beschermd. Teksten en illustraties mogen niet worden gekopieerd, gewijzigd of verspreid zonder een voorafgaande schriftelijke toestemming van ACO.

Waar ACO Douche producten kopen?